yarra valley

Umbrië
Een rustige omgeving met olijfbomen en cipressen, grenzend aan de grens van Toscane die echte massa’s toeristen compleet links laten liggen. De hoofdstad Perugia, een antieke vesting, levert ons schitterende plaatjes op.

Umbrië ligt op ongeveer 15 uur rijden. Best een stuk en het is daarom zeker de moeite om de reis over meerdere dagen uit te spreiden. Echt de moeite waard is bijvoorbeeld een tussenstop in de Franse wijnstreek Alsace. Neem nou Mont St. Odile. Een heerlijk rustieke plek in de Vogezen gesticht door St Odile in de achtste eeuw. De bergachtige omgeving is perfect om te wandelen of fietsen. Je vind er de overblijfselen van oude Keltische ruïnes. Wij verbleven in Hostellerie du Mont Sainte-Odile. Werkelijk sprookjesachtig!

Aangekomen in de hoofdstad van Umbrie waan je je in het oude romeinse rijk. Maar in het hooggelegen Perugia vind je ook hippe koffietentjes en luxe modezaakjes. Als wij onze lunch laten inpakken bij de slagerij lopen wij nog een stukje verder de berg op en genieten daar van het zicht op de wijngaarden. Umbrië ligt er rustig bij en daar worden wij even stil van. Dit was de klim wel waard!