Op het grootste eiland in de Middelandse zee en de grootste regio van Italie staat ook de hoogste nog actieve vulkaan de Etna. Sicilie is door zijn gunstige ligging door de eeuwen heen bezet door verschillende volkeren die elk hun eigen stukje cultuur meenamen. In het noord-westen zie je veel Arabische invloeden in kunst en keuken. Verspreid over Sicilie kom je Romeinse en Griekse invloeden tegen. In het oosten vind je schitterende barokke stadjes zoals Noto en Modica. Taormina is het Canes van Sicilie met jetset allures en dure winkels. Sicilie is echter een geweldige bestemming voor de budgetreiziger.  Het eten en drinken is bijzonder goed en betaalbaar en buiten het seizoen is het verblijf ronduit goedkoop. Dit eiland is afgeladen met bezienswaardigheden en heeft voor iedereen wel iets te bieden.

1 Beklim de Etna. De noordkant biedt toegang tot de meest actieve krater. De zuidkant is rustig en bosrijk. Het landschap is prachtig gevormd door lavastromen en bosbranden. ’s Winters kan er op de berg geskied worden.

2 Bezoek de hoofdstad Palermo. Verblijf in Hotel Orientale en struin over de marktjes om de hoek. Lunch bij Al Cascinari en eet daarna een ijsje bij Gelateria ILardo. In Palermo zijn shop en uitgaansmogelijkheden te over.

3 Geniet van de witte stranden bij Cefalu. Cefalu is misschien een beetje toeristisch en berucht om zijn maffia verleden maar dit plaatsje is simpelweg beeldschoon en mag niet worden overgeslagen. Buiten het hoogseizoen is het er goed toeven met in het voor en najaar temparaturen boven de 20 graden. Van de maffia praktijken is overigens niets meer te merken. Klim naar de tempel van Diana en geniet van het schitterende uitzicht.

4 Ga terug in de tijd in het Teatro Greco. Dit oorspronkelijk Griekse theater werd in de 3e eeuw v.Chr. gebouwd en later door de Romeinen verbouwd en uitgebreid. Het is een van de belangrijkste monumenten van Sicilie met misschien wel het mooist denkbare uitzicht op de Etna. Het theater ligt in het eveneens prachtige Taormina. Neem de kabelbaan naar het strand en eet daar de lekkerste rissoto bij Il Barcaiolo.

5 Pak de boot naar de Eolische eilanden. Op alle zeven vulkanische eilanden staat eten en ontspanning centraal.

 

Cruises Galapagos – Ontdek Ecuador en Galapagos